Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Par bestals medan de sov

/
  • Hunden Fanny såg loj ut på morgonen, enligt husse Jan-Åke Fagerberg och matte Kajsa Björs. Kan någon ha sövt henne? undrar de.
  • Mellan sovrummet och hallen finns inga dörrar. Ändå vaknade inte Jan-Åke Fagerberg och Kajsa Björs när tjuvarna bröt sig in.
  • I hallen stals en röjsåg och verktyg för mångtusenbelopp.

Värden för tiotusentals kronor stals vid ett fräckt villainbrott i Indal natten mot måndag. Tjuvarna tog sig obemärkt in i huset — allt medan villaägarna Kajsa Björs och Jan-Åke Fagerberg låg och sov.

Annons
När Jan-Åke Fagerberg klev upp på morgonen för att gå till jobbet såg han genom fönstret att bilen inte stod där den skulle.
Jag trodde först att vi hade glömt att lägga i handbromsen och att bilen rullat iväg. Men den var helt borta, säger han.
Och värre skulle det bli.
I hallen var ytterdörren uppbruten och en röjsåg och verktyg för mångtusenbelopp stulna. I köket fattades plånböcker, nycklar och en handväska. Paret, som i dagarna skulle resa bort, hade en hel del kontanter i börsarna. Pengar som nu är borta.
Det är fruktansvärt! Vi har alltid känt oss trygga här, men hur ska vi nu kunna göra det? undrar Kajsa Björs gråtande.
När ST:s reportrar anländer till villan flera timmar efter inbrottet, springer tioåriga schefern Fanny mot dem över gårdsplanen.
Fanny är alltid på sin vakt, men i morse låg hon bara på golvet, utmattad. Polisen trodde att det berodde på värmen, men vi undrar om någon kan ha sövt henne, säger Jan-Åke Fagerberg.
Han och Kajsa Björs var själva vakna länge natten innan inbrottet. De satt i köket och pratade. När de väl gick till sängs var det så varmt att de skruvade på fläktar, som brummade svagt.
Halv sex på morgonen tyckte jag att jag hörde någon i köket. Jag trodde att det var Jan-Åke. Men han var inte vaken då, berättade han sedan. Kanske trodde Fanny samma sak, säger Kajsa Björs.
Någon semester lär det inte bli än för det bestulna Indalsparet. Först väntar diskussioner med försäkringsbolag och reparationer av den uppbrutna dörren.
Polisen sökte på måndagen efter tjuvarna och den stulna bilen, en mörkblå Saab 9000.

Mer läsning

Annons