Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Par rånat i hemmet av pistolbeväpnade män

/
  • I det här huset rånades ett par av två beväpnade och maskerade män, som lämnade platsen så snart de fått sitt byte - en stor summa kontanter.
  • Ett större område spärrades av under kvällen för att polisen och hundpatrullen skulle få arbeta ostört.
  • Här knackade rånarna på tidigt igår kväll, och de verkade mycket medvetna om att en större summa kontanter förvarades i huset.
  • Bilar som passerade i närheten av villan däör rånet ägde rum stoppades av polisen.

Ett par i sextioårsåldern rånades igår kväll i sitt hem på södra Alnö. Två maskerade män beväpnade med pistoler tvingades sig in i parets villa. Sedan tvingade de till sig en stor summa pengar innan de försvann.

Annons
Paret äger tillsammans en vitvarubutik i Sundsvall, och enligt uppgift fick rånarna med sig dagskassan från affären.
Rånet tycks vara planerat, och enligt det spår som polishunden fick upp verkar det som om de först kollat huset för att försäkra sig om att paret var ensamma hemma, för att sedan knacka på dörren. När dörren öppnades tvingade de sig in i huset och med vapenhot fick de mannen att lämna ifrån sig dagskassan från butiken.
Rånarna verkade vara medvetna om att dagskassan förvarades i villan.
Inget våld användes vare sig mot mannen eller kvinnan. De lämnade sedan huset, troligen till fots, men det finns tecken på att de kan ha haft en bil parkerad en bit bort.
Huset ligger ganska ensligt, och sent igår kväll hade polisen ännu inte hört grannarna.
Båda rånarna ska ha varit cirka 175 centimeter långa och med smal kroppsbyggnad. Den ene hade jeans, mörk jacka eller tröja, och
vita högblanka gympaskor utan snören. Den andre hade mörka skor och mörka kläder, och talade svenska med brytning. Båda hade svarta huvor över huvudet, med uppklippta hål för ögonen.
Under kvällen upprättade polisen en vägspärr vid Alnöbron och kontrollerade all utgående trafik. Rånarna hade inte lämnat några andra spår än det signalement som paret lämnade och det spår som polishunden fick upp alldeles i närheten av huset.

Mer läsning

Annons