Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskvandring i Granlo kyrka

För tionde året bjuds det på påskvandring i Granlo kyrka.
Barnen får åka tidsmaskin och ta sig bakåt i tiden.
Tillbaka till Jerusalem år 33.

Annons
Barnen från klass 2 i Högoms skola ska få vara med om någonting som traditionsenligt anordnats i Granlo kyrka under flera år påskvandring. Med påskvandring menas en vandring genom de händelser som format den kristna trons största högtid påsken. I år är det tioårsjubileum och komminister Birgit Huss talar om att sju föreställningar är planerade.
Innan påskvandringen börjar så berättar Birgit Huss lite bakgrundsfakta för barnen. I en ring står de tysta och förväntansfulla lyssnande till berättelsen. Det handlar om Jerusalem, som de med fantasins hjälp ska resa till, under en tid då romarna bestämmer. När Birgit Huss, som är guide och reseledare, frågar barnen om de har sina biljetter med sig, svarar alla ja. "Tror ni vi törs?" fortsätter hon, och återigen blir svaret ett enat ja.
När de anländer är det många pilgrimer i staden och överallt mässas det böner inför påsken. Spelet har börjat och snart får barnen träffa Jesus, Petrus och många fler. Jesus tvättar Petrus fötter och berättar sedan varför han gjorde det.
Jag ville visa er att är jag er mästare så kan jag även vara er tjänare. För alla människor är lika mycket värda, säger Jesus, spelad av Arne Zander.
Efter det så fortsätter påskvandringen och många fler spännande händelser väntar barnen och de övriga deltagarna.

Mer läsning

Annons