Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patient vid kvinnokliniken anmäler två läkare

En patient vid kvinnokliniken i Sundsvall har anmält två läkare till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.
Kvinnan anser att hon har blivit nonchalant bemött och att hon kunde ha besparats lidande om rätt diagnos ställts från början.

Annons
I somras gjorde kvinnan ett positivt graviditetstest. Efter att ha varit med om tre missfall sökte hon genast akutmottagningen när hon så fick en blödning.
I sin anmälan skriver kvinnan att en ultraljudsundersökning genomfördes och att läkaren talade om att det såg ut som ytterligare ett missfall. Två dagar senare undersöktes hon igen, för säkerhets skull, och en annan läkare ställde samma diagnos. Blodprov vid två tillfällen visade däremot på höga graviditetshormoner.
Ett par veckor efter det andra ultraljudet ska kvinnan ha drabbats av svåra smärtor och svettningar. Hon fördes med ambulans till sjukhuset. Ännu ett ultraljud gjordes och utomkvedshavandeskap konstaterades. Akut operation blev nödvändigt eftersom en äggledare brustit. Enligt kvinnans anmälan var det fara för hennes liv.
Kvinnan undrar nu hur det kan komma sig att de undersökande läkarna aldrig misstänkte utomkvedshavandeskap, och varför de inte såg något vid ultraljudsundersökningarna.

Mer läsning

Annons