Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrick och Therese är två riktigt typiska Sundsvallsbor

/
  • Patrick Chruzander jobbar inom industri – det mest typiska yrket för Sundsvallsbon.
  • Therese Wallin, är en typisk Sundsvallsbo.

Hon jobbar inom vården och han inom industrin.
På så sätt är de båda två riktigt typiska Sundsvallsbor.
– Jag är riktigt nöjd över att vara en typisk Sundsvallsbon, säger Patrick Chruzander.

Annons

Han har jobbat inom produktion och tillverkningsindustrin i största delen av hans liv. I dag jobbar Patrick Chruzander, 50, som PA-manager på Emhart i Sundsvall. Att hans bransch är den vanligaste bland mäns yrken i Sundsvall blir han inte direkt förvånad över.

För dig som loggar in: Tror du på villa, Volvo och vovve – här är den typiske Sundsvallsbon

– Sundsvall har länge varit och är fortfarande en stark industristad, så det är klart att många jobbar inom det, säger han och fortsätter:

– Men stereotypen av en bufflig man med stor snus i blåställ stämmer inte riktigt längre. Det är alla möjliga typer som jobbar med det här, helt vanliga typer.

Förutom yrkesvalet så stämmer Patrick in i stereotypiska Sundsvallsbon på så sätt att han länge bott i hus samt att han har en stuga i närområdet.

Therese Wallin, 35, är yngre än den statistiskt typiska Sundsvallsbon och har jobbat inom vården i drygt nio år. Först jobbade hon sju år som sjuksköterska följt av hennes nuvarande jobb som distriktssköterska.

– Ungefär 90 procent av mina kollegor är kvinnor, ofta runt 40 år, vilket är tråkigt. Jag tycker att man behöver mixen, säger hon och fortsätter:

– Det ligger väl ingrott i vår kultur att det är kvinnor som ska vara omhändertagande.

Enligt statistiken står knappt var tredje Sundsvallsbo som ägare till en bil, vilket både Patrick och Therese blir överraskade att höra.

Men hur skulle ni då beskriva den typiska Sundsvallsbon?

– Sundsvallsbon kör mycket bil, är aktiv och åker mycket skidor. Sedan är man ett stort fan av fotboll och hockey, säger Therese.

– Man är aktiv, gillar att vara ute i olika sammanhang. Gillar att äta på restaurang och alldeles för många kör bil alldeles för ofta, säger Patrick Chruzander.

Testa dig: Är du en typisk Sundsvallsbo?

Mer läsning

Annons