Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärerna i Njurunda samarbetar över blocken

/
  • Pensionärsföreningarna i Njurunda samarbetar. Här är det Janne Brusell, ordförande i Njurunda PRO, samt Annhild Backlund, ordförande SPF Club Nivrén som håller om varandra inför föreläsningen på Opalen. Ett arrangemang som föreningarna planerat gemensamt.
  • Naturfotografen Ingemar Lind lockade till skratt när han föreläste om fjällräv och ripa på Opalen i Kvissleby.

Han var med och startade ett välkänt naturprogram på 1980-talet. I veckan besökte han Opalen och det var Njurundas pensionärsföreningar som bjudit in naturfotografen Ingemar Lind till Kvissleby.

– Det känns jättebra att vi kan samarbeta, säger PRO:s ordförande Janne Brusell.

Annons

Det började med en förläsning av Östersundsdoktorn Nisse Simonsson i höstas och i veckan gick det vidare med en naturfotograf som kom på besök. Det var Ingemar Lind, från Tänndalen i västra Härjedalen, Han berättade bland annat om fjällräv och ripor som han studerat under sina år i fjällvärlden. Föreläsningen varade i cirka 1,5 timme och på pensionärsföreningarna i Njurunda menar man att det här är framtidens melodi.

– På så sätt får vi möjlighet att bjuda in föreläsare till våra föreningar som vi inte tycker vi har råd med på egen hand, säger Annhild Backlund, ordförande i SPF Club Nivrén.

Hon får medhåll av Janne Brusell från Njurunda PRO. Han menar att föreningarna jobbar åt samma håll så varför ska man då inte samarbeta. Att det blev just Ingemar Lind som kom till Opalen på besök har sin grund i att många i föreningarna är intresserade av djur och natur. Det visade sig också i bänkraderna som var ganska fullsatta. Föreläsaren själv tyckte det var både kul och intressant att komma till Kvissleby. Dels tycker han det är ett stort privilegium att åka runt och träffa människor som är intresserade, men det finns även andra anledningar.

– Det känns bra att komma till Sundsvall. Här var jag med och startade Mitt i naturen 1980, säger Ingemar Lind innan han går in och på ett skämtsamt sätt startar sin föreläsning.

Mer läsning

Annons