Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perssons värsta pärklipp

/
  • Vid vackert dukat bort  med tända ljus avnjöt Lennart och Gun Persson färskpotatisen med smörklick och flingsalt tillsammans med lövbiff fylld med ansjovis och sallad och ett glas gott rött vin.
  • Lockande läckra, men ack så svårsålda primörer i Sundsvall.
  • Hundra kronor kilot för färskpotatisen, då räcker det till läckra tillbehör också, konstaterade Lennart Persson.
  • Gårdagens klipp gjorde Gun och Lennart Persson, första färskpotatisen för 100 kronor kilot.
  • Gunilla Dahlin fyndade första utauktionerade kilot för 150 kronor.
  • Vid vackert dukat bort  med tända ljus avnjöt Lennart och Gun Persson färskpotatisen med smörklick och flingsalt tillsammans med lövbiff fylld med ansjovis och sallad och ett glas gott rött vin.
  • Nykokta primörer färdiga att avnjutas.
  • Första, andra, tredje. Färskpotatis auktionerades ut i går till fyndpriser.

I fjol gick första skörden av svensk färskpotatis på 2 700 kronor kilot i Göteborg. I går gjorde Sundsvallsfamiljen Persson det stora klippet och köpte ett kilo för 100 kronor.

Annons
Ovana och olyckliga omständigheter. Så förklarar handlare och grossister det låga priset. För trots annonser och tidningsartiklar om att första skörden för en gångs skulle hamnade i Norrland och dessutom Sundsvall så uteblev de penningstarkare, eller riktigt matglada spekulanterna.
Den 1 april var kanske inte rätt dag för en sådan här premiär, konstaterade Tyrone Ströberg på Norrlandspotatis som ropade in färskpotatisen för dryga 500 kronor kilot i Helsingborg.
Alla närvarande hade hört eller deltagit i samtal där aprilskämtet med potatisen ventilerades. Lennart och Gun Perssons klipp av det sista kilot färskpotatis kom de över tack vare att de just kom in i affären.
Det här var ett klipp, konstaterade Lennart glatt efter att ha fått den för hundra kronor.
Övriga påsar gick på 150, 200, 180 respektive 500 kronor. Inlagd sill, smör och dill var köparnas planerade användningsområden av primören, alternativt matjessill och gräslök.
Potatisen är odlad i växthus i Väsby i Skåne och skördades i torsdags. De fem kilo som skördades gick för sammanlagt 1 130 kronor. För att det ändå skulle bli lite pengar till Barncancerfonden skänkte handlaren 2 000 kronor.
I går kväll avnjöt Gun och Lennart Persson sitt fynd på tu man hand med trevliga tillbehör.

Mer läsning

Annons