Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piggare Njurundabor

/
  • Fullt ös på spinningpasset i Njurundahallen. Det var premiär och svettigt men nyttigt. Ett friskare Njurunda löd stridsropen.
  • Lisbeth Boman, Sundsvall, i vit tröja cyklade bredvid Ann Knochenhaur som passade på att återställa vätskebalansen.

På måndags eftermiddagen var det premiär för spinning i sporthallen i Kvissleby. Det är en träningsform som gör ont, alldeles otroligt ont. 60 minuter med full fart knäcker många.

Annons
Det är Kvissleby Gymnastikklubb (KGK) i samarbete med Sundsvalls kommun som startar ett försök med Spinning i Njurunda-hallen. Det blir sex pass per vecka till att börja med.
På premiären var det fullsatt på de 14 cyklar som fanns tiil buds.
Det kändes i ryggen. Styret var för lågt, nästa gång ska jag komma i tid så att jaghinner justera cykeln, säger Ann Knochenhaur från Nyland.
Kommunen har genom Åke Håkansson ordnat fram lokaler och cyklar, och KGK står för ledare och utbildning och upplägg av passen.
Spinnigledaren satte upp ett högt tempo redan från början. Växlade om rytmen till stående cykling, det var grusig uppförsbacke som gällde. För några var det snarare djupsnö i slakmotan.
Kul att det händer något i Kvissleby. Jag har tränat mycket men det här är det jobbigaste jag varit med om, säger Lisbeth Boman som hade åkt från Sundsvall för att pina sig.
Om någon av tjejerna lade märke till de två levande ljusen som stod placerade på var sin sida om spinningledaren, vilka skulle fungera som någon form av mysfaktor vet vi inte. Men knappast. Det var liksom fullt sjå med pedalerna.
Det var en fantastisk grupp där alla jobbade på bra utifrån sina förutsättningar. Njurunda kommer att bli friskare, det är jag helt övertygad om, säger spinningledaren Maria Pettersson som ilade iväg till något som hette Step Up Intervall.
Efter 60 minuter avslutades passet med tänja ut musklerna och mjuka upp axlarna. Sedan blev det stavgångshastighet mot fruktbordet. Noteras bör att ingen manlig deltagare dök upp.
Åke Håkansson är ansvarig från kommunens sida och från KGK är det ordförande Malin Åsell och ledare Lena Andersson.
Det här har jag gått och klurat på i två år. Just att lägga sådan här verksamhet i sport- och badhus. När jag såg deltagarlistan från i måndagens premiärspinning är det en klar succé. Spinning har saknats i Njurunda, säger Åke Håkansson från Kultur och Fritid.

Mer läsning

Annons