Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pisksnärtskada upp i hovrätten

Nu ska hovrätten avgöra striden mellan Ingela Forsberg och Trygg Hansa. Frågan är om hon har en bestående whiplash-skada och rätt till ersättning. — Jag hoppas det blir ett slut på det här snart för det har hållit på i snart sju år nu, säger Ingela Forsberg.

Annons
Efter en trafikolycka 1998 började Trygg Hansa betala ut ersättning till Ingela Forsberg. Men då det framkom att hon tränade aikido misstänkte bolaget fusk och lät titta närmare på hennes liv. Utbetalningarna stoppades.
Ingela Forsberg valde att ta strid, och tingsrätten gav henne rätt.
Men bolaget har överklagat, något som är förhållandevis ovanligt.
Vi menar att tingsrätten gjort en liten felbedömning och vill utnyttja möjligheten att få det prövat i hovrätten, säger företagets ombud Claes Hjalmarsson.
Enligt Trygg Hansa har beviskraven varit för låga. Bolaget hävdar bland annat att krocken inte var kraftig nog att ge bestående skador och att aikido inte är något man ägnar sig åt om man har en pisksnärtskada.
Det är fruktansvärt jobbigt. De ifrågasätter min trovärdighet som människa. Men jag vet ju själv vad jag har för skador, säger Ingela Forsberg.
Hon har upplevt bolagets tidigare agerande som kränkande. Bland annat för att Trygg Hansa anlitat personer som frågat ut hennes vänner och bevakat henne för att se hur ofta hon körde bil.
Hovrättsförhandlingarna påbörjades i går och fortsätter i dag. En rad vittnen ska höras, bland andra busschauffören som backade på Ingela, hennes Aikido-instruktör och flera läkare.
Dom väntas inom några veckor.

Mer läsning

Annons