Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerar för P-platser

/
  • Dags att planera för p-platser vid hamnområdet.

Det är dags att börja planera för parkeringsplatser vid de nya bostadsområdena vid hamnen. Kommunstyrelsen föreslås ta fram avtal om parkeringsköp.

Annons

I stadsnära lägen finns nu flera större bostadsområden detaljplanelagda. Det är inre hamnen, norra kajen samt framtida detaljplan för södra kajen, där inre hamnen är en första etapp.

I detaljplanerna har det inte planerats för parkeringsgarage eller gatumarksparkeringar. Garage under mark har förespråkats. Det är dock en mycket kostsam lösning och tekniskt svårlöst eftersom flera tilltänkta bostadskvarter ligger väldigt nära vattnet.

Kostnaden för att tillgodose byggföretagens parkeringsbehov är kostnadsdrivande och påverkar boendekostnaderna. Därför har nu flera byggherrar vänt sig till kommunen för att få teckna avtal om parkeringsköp.

Koncernstaben vid Sundsvalls kommun föreslår att stadsbyggnadskontoret och de aktuella kommunala bolagen tar fram en långsiktigt hållbar parkeringslösning. En lösning med avtalsförslag ska presenteras för kommunstyrelsen senast den 16 november 2015.

Mer läsning

Annons