Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polarna lever vidare - har nya lokaler på gång

/
  • Polarna hann bara ha sex discon i Domsaga innan en granne klagade på ljudnivån.
  • Christer Gillgren och Polarnas ordförande Anne-Marie Vilhelmsson fortsätter med drogfria ungdomsdiscon i Sundsvall i nya lokaler.

Polarna kommer inte att lägga ner. I stället har föreningen nu nya lokaler på gång efter det att de i helgen kastats ut från Domsaga.
– Vi kommer att fortsätta, säger Anne-Marie Vilhelmsson, ordförande i Polarna.

Annons

I tolv år har föreningen Polarna ordnat drogfria discon för ungdomar i Sundsvall. Men i förra veckan fick föreningen inte vara kvar i lokalerna på Domsaga sedan en granne klagat på ljudnivåerna. På onsdagen kallades till ett krismöte där ett av alternativen var att lägga ner verksamheten.

– Alla är väldigt besvikna på ljudmätningarna, ingen har fått se protokollen. Vi har bara varit sex gånger på Domsaga, berättar Anne-Marie Vilhelmsson.

Men en majoritet i styrelsen ville absolut inte lägga ner verksamheten utan nu har föreningen i stället fått flera olika förslag till nya lokaler.

– Vi har några alternativ på annan lokal och ett av dem är väldigt positivt, berättar hon och redan under morgondagen ska Polarna träffa företrädare till lokalerna.

– Vi ska träffa en fristående förening nu, gå igenom hur vi ska lägga upp säsongen och sedan testa och se hur ungdomarna tar det här.

Vilken lokal det handlar om kan hon inte säga, men menar att de flesta i den här staden hittar dit. Nästa Polarlördag hoppas föreningen kommer att kunna ske redan nu i mars.

– Funkar det inte så har vi i alla fall försökt, avslutar Anne-Marie Vilhelmsson.

Mer läsning

Annons