Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis frikänns från våld mot Lönnelid

/

Den polis som stått åtalad för att ha skadat Robert Lönnelid frias.
Åklagaren har lagt ner åtalet.
– Jag har varit beredd på det, säger Lönnelid till ST.

Annons

Polismannen från Sundsvall frias från misstankarna om vållande till kroppsskada, enligt fredagens dom i Sundsvalls tingsrätt.

Han åtalades i april 2013 för att ha orsakat brott på två halskotor, och tryckt mycket kraftigt mot Robert Lönnelids nacke vid en incident i oktober året innan.

Tingsrätten skriver i domen att åklagaren har beslutat att lägga ner åtalet – eftersom skälen för att polisen är skyldig anses otillräckliga.

– Min bestämda uppfattning är att det är någon slags korrupt situation och jag orkar inte bry mig om det här längre, säger Robert Lönnelid.

Han har avstått från att driva ärendet vidare och polismannen har yrkat på frikännande dom. Därför ogillas åtalet av rätten.

– Jag hoppas och tror att polismannen ändå känner någonstans att det här inte var bra. Jag kan inte annat än beklaga att systemet ser ut som det gör. Jag trodde mer på myndigheternas förmåga att hantera sin personal, säger Robert Lönnelid.

Han har varit beredd på utgången.

– Det är väntat. Min advokat har upplyst mig om att det kommer gå så här och nu har man nått sitt mål, konstaterar han.

Robert Lönnelid har flyttat från Sundsvall och bor numera i Hälsingland. Spåren från det som hände den aktuella oktoberkvällen finns med honom dagligen.

– Det är klart att det är tråkigt, hela det här scenariot. Men jag är inte speciellt förvånad. Jag går vidare med min situation och de fysiska problem som jag har fått.

Lönnelid åtalades för falskt larm och våldsamt motstånd i samband med händelsen, och de brotten dömdes han för i april förra året.

Läs också:

Polis får behålla jobbet efter incident med Lönnelid

Tillbringade natt i arresten med svårt skadad nacke

Husrannsakan hos Lönnelid

Förundersökning efter skada i nacke

Polis åtalas för våld

"De knäckte min nacke"

Lönnelid litar på internutredaren

Körs till Umeå för akut operation

Efterfrågad filmsekvens

Mer läsning

Annons