Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis: "Måste ha en organisation som tål kritik"

/

I slutet av maj slog Christoffer Hallgren larm om trafikpolisens bemanning i sommar.

Nu har han jobbat två pass med sommarens bemanning.

Annons

Har du fått några reaktioner?

– Bara positiva, vad jag vet. Det skrivits en del internt om frågan från chefer som vill försvara sina tankar. Vi måste ha en organisation som tål att kritiseras, säger Christoffer Hallgren.

Är du inte rädd att du sätter din karriär på spel?

– Ja, det har ju florerat rykten om att det går till så, med "shitlists" och så vidare. Men i tio års tid har jag fått höra att det är högt i tak inom organisationen, nu får vi väl se om det är sant. Det finns så mycket jag kan göra förutom att vara polis, kåren i dag ser jobbet som ett jobb, inte som ett kall. Jag kan säga upp mig och göra annat i värsta fall, säger Christoffer Hallgren.

Länspolischef Stefan Liljenberg svarade på en del av din kritik, vad har du att säga om det?

– Han hanterar inte sanningen så varsamt. Det är två poliser som jobbar, sen måste man kunna skilja på äpplen och päron som polis för de andra två som jobbar är fordonstekniker och civilanställda helt utan polismans befogenheter, säger Christoffer Hallgren.

Hur har det gått med bemanningen?

– I början av sommaren är bemanningen rätt god, det egentliga problemet som jag ser nu är att det är så stelbent bemanning. Vi har varit överbemannade på en avdelning samtidigt som man vet att det är underskott på en annan. Det finns en plan och den rubbar man inte, säger Christoffer Hallgren.

Vad skulle du vilja ändra på?

– Jag efterlyser mer flexibilitet i organisationen, det är konstigt att man inte ser att bemanningen är fullgod där vi ska förstärka och att förstärkningen borde kunna återgå till sina ordinarie uppgifter, säger Christoffer Hallgren.

Mer läsning

Annons