Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Frågan är om han har hela bilden

/

Leif GW Persson litar inte på tipsaren i Johan-fallet.
– Det är inte troligt att den misstänkte mördaren skulle ha erkänt brottet för uppgiftslämnaren, de är bara ytligt bekanta.

Annons

Det säger Leif GW Persson i en intervju i SVT:s morgonprogram om det nya tipset i Johan-fallet som tas upp i kvällens avsnitt i Veckans brott.

Liksom den försvunne 11-årige Johan Asplunds föräldrar, så tror han att den som ligger bakom Johans försvinnande är samme man som föräldrarna väckte enskilt åtal mot och som senare frikändes i hovrätten.

Leif GW Persson ifrågasätter uppgiftslämnarens trovärdighet efter att ha varit i kontakt med honom.

– Han har sagt saker som inte kan stämma, säger han till SVT.

Sedan konstaterar Leif GW Persson att polisen inte har några rättsliga möjligheter att gå på den misstänkte eftersom alla i sammanhanget förekommande brott är preskriberade.

– Det stämmer. Men vi har rätt att hålla förhör med en var som kan lämna upplysningar även om det inte pågår en formell förundersökning, säger Mikael Ahrtzing, informationsansvarig på polisen.

– Vi utreder Johan Asplunds försvinnande och samlar in material. Vi vill bringa klarhet i vad som hänt för föräldrarnas skull, säger Mikael Ahrtzing.

Enligt honom har det gjorts mycket i utredningen och utredarna har varit i kontakt med rikskrim.

– Men det som kommit ut i media försvårar för oss så in i bängen. Vi kan inte påverka det, men vi är grymt frustrerade. Det har varit mycket spekulationer och en del är skadligt för oss.

Att Leif GW Persson inte tror på uppgiftslämnaren vill Mikael Ahrtzing inte kommentera.

– Men frågan är om han har hela bilden. Jag vill också påpeka att det inte är vi som haussat upp det här och vi vet inte vart det kan ta vägen.

Läs mer om nya tipset i Johan-fallet här:

Mer läsning

Annons