Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen letar försvunnen i Skönsberg

/
  • Lars Edström har anmälts försvunnen. Polisen vill komma i kontakt med personer som kan ha upplysningar om vad som hänt.
  • 70-årige Lars Edström försvann från sin bostad på Skönsbergsvägen den 23 november.
  • Roger Wiklander och Hans Norberg från polisen.
  • Hunden Aramis och hans förare Hans Norberg var en av åtta hundpatruller som deltog i letandet i går.
  • Den försvunne Lars Edström bor i ett mindre hyreshus i centrala Skönsberg. I går var flera hundpatruller ute i terrängen och letade efter honom.

Polisen söker efter 70-årige Lars Edström som varit borta i en vecka. I går deltog åtta hundpatruller i letandet. – Det föreligger ingen misstanke om brott för närvarande, säger polisens presstalesman Christer Johansson.

Annons
Försvinnandet polisanmäldes i måndags av Lars Edströms dotter som bor på annan ort. 70-åringen har inte varit synlig sedan i onsdags förra veckan. Dörren till hans lägenhet i Skönsberg har stått olåst och mobiltelefonen finns kvar i hemmet.
Det finns inga ledtrådar hemma hos mannen till vad som kan ha hänt eller var han finns. Han har inte tagit ut några pengar sedan den 18 november, säger Christer Johansson.
Lars Edström beskrivs som relativt vital och han tar gärna långa promenader. Men den senaste tiden har han klagat på yrsel. Han har en bror som bor i Fillan och en av polisens teorier är att det hänt mannen något när han var på väg till sin bror. 70-åringen brukade promenera till Fillan, men ingen vet riktigt vilken väg han brukade gå. Hundpatrullerna har haft ett stort område att leta igenom. De har sökt efter mannen på gångvägar och stigar omkring Korstaberget, Gärdeberget, Fillanberget och Ortviksberget. De öppna områdena däremellan ska genomsökas från luften. Men i går var det problem att få fram en helikopter.
En vecka har gått sedan mannen försvann och chansen anses inte speciellt stor att hitta honom välbehållen ute i terrängen. Fortfarande finns det en möjlighet att han rest bort utan att meddela någon, men enligt polisen är det inte troligt.
70-åringen har ingen bil, men däremot en cykel. Var den finns är ännu inte utrett. En nyckel till mannens lägenhet har påträffats i ett låst postfack vid husets entrédörr.

Mer läsning

Annons