Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen lugn inför "politikerkrocken"

/
  • Både Gudrun Schyman och Jimmie Åkesson intar torgen i Sundsvall på måndag – liksom Vänsterpartiet. Allt detta inom loppet av någon timme.

Jimmie Åkesson, Gudrun Schyman och Vänsterpartiet.
Vid lunchtid på måndag ska tre partier samsas om plats på Sundsvalls torg.
– Inga problem, säger polisinspektör Krister Öst.

Annons

Med mindre än en månad kvar till valet ska partierna göra allt för att övertyga oss väljare.

På måndag är det upplagt för en riktig "politikerkrock" på torgen i Sundsvall då flera partier samlas samtidigt.

Vad sägs om Gudrun Schyman med sitt Feministiskt initiativ 12.00, Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna klockan 12.30 samt Vänsterpartiet mellan 11.00 och 17.00.

– Så här kommer det se ut nu fram till valet. Det kommer vara hektiska dagar då flera partier kommer samlas samtidigt. När ansökningar kommer in kikar vi från polisen på det, sedan skickas en remiss till kommunen som beslutar om att bevilja eller avslå, och i det här fallet så har man bedömt att det kommer gå bra, förklarar Krister Öst.

Jimmie Åkesson besökte Sundsvall inför EU-valet och möttes då av folk som vände honom ryggen.

– Vi har inte hört något som tyder på att det ska finnas några hot eller liknande inför måndagens besök, och SD kommer ju att vara på Olof Palmes torg och vi har en grupp poliser som kommer vara där.

Hur många poliser kommer jobba på torgen på måndag?

– Det går inte att svara på, för det är siffror som kan ändras bara minuter innan, beroende på hur det ser ut. Men vi kommer synas, det kan jag säga.

Du låter inte särskilt orolig inför måndagen.

– Det är klart att det blir en lång dag, men det blir nog inga problem. Partierna växlar ju tempo nu och från och med måndag så kommer det vara någonting på torget nästan varje dag. För oss handlar det om att vara synliga, säger Krister Öst.

Hur som helst ser det ut att kunna bli en riktigt intressant måndag i Sundsvall då flera kända politiker ska samsas om platsen.

Mer läsning

Annons