Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Polisen passade på att gå igenom klubben"

Åklagaren har indirekt velat framhålla kopplingar till mc-klubben och att det skulle vara försvårande. Det säger advokat Andreas Victor.

Annons

När polisen hittade narkotika och dynamit i en bil vid en mc-klubb i Sundsvall i slutet av mars beslutades om att göra husrannsakan även i klubbens lokaler.

– Polisen passade på att göra husrannsakningar på klubben flera gånger. Och det togs en massa saker i beslag, sa advokat Andreas Victor under onsdagens rättegång mot de två män som åtalats för bland annat narkotikabrott och för att ha hanterat sprängmedel.

Andreas Victor försvarar en man i 40-årsåldern från Jämtland, mannen har varit provmedlem i mc-klubben i Sundsvall under ungefär ett års tid.

– Åklagaren har indirekt velat framhålla koppling till mc-klubben och det är kanske därför massmedia har visat sådant intresse och basunerat ut den här rättegången i förväg. Kanske hänger det också ihop med det här särskilda arrangemanget under rättegången när det gäller åhörarna, sa Andreas Victor.

Under rättegången ställdes också frågan om klubben har någon koppling till Hells Angels.

– Nej, svarade mannen som är i 40-årsåldern.

Även åklagaren poängterade under rättegången att det inte är mc-klubben i Sundsvall utan den åtalade mannen som är misstänkt för brott.

Läs också: Dynamiten kunde orsakat stor skada

Mer läsning

Annons