Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen slog till mot ungdomsfest

/

Misstanke om narkotikaanvändning gjorde att polisen slog till mot den länge planerade ungdomsfesten i helgen.
– Det känns tråkigt, polisen har motarbetat oss hela tiden, säger en av arrangörerna.

Annons

Det var strax innan midnatt som ett tiotal poliser och två socialarbetare dök upp vid lokalen där ungdomsfesten hölls. De valde även att avbryta festen.

– Vi fick ett tips om var festen hölls och när vi kom dit misstänkte vi att några hade rökt hasch. Då valde vi att gå in, säger ungdomspolisen Emma Hoffman som var en av poliserna som var på platsen.

Från början var över 2000 inbjudna till festen via ett evenemang på Facebook, 600 av dem hade tackat ja. När den hölls i lördags var bara ett 30-tal inbjudna. Trots det höll polisen ett extra öga på var ungdomsfesten skulle hållas.

Läs också: Polisen varnar för ungdomsfest

– Min erfarenhet är att fester som lockar så pass många och som krymper i storlek har en tendens att urarta. Det kan handla om folk som har ställt in sig på att vara där, men som helt plötslig inte får det, säger Josef Wiklund på polisen.

Arrangörerna är däremot besvikna på polisen och hur de har hanterat det hela.

– Vi gick igenom med Josef exakt vilka regler som gällde och vi försökte ha ett bra samarbete med dem. Men det känns som om de ville stoppa det och förhindra festen från att bli av. Gång på gång dök de upp vid lokalen där vi skulle vara och pratade med hyresvärden, så att vi blev tvungna att byta lokal hela tiden.

Men att polisen skulle ha velat avstyra festen och förstöra för arrangörerna håller inte polisen med om.

– Vi tog kontakt med hyresvärden och berättade att utifrån våra erfarenheter så brukar sådana fester kunna innebära en hel del problem, men i slutändan var det hyresvärden fattade beslutet och inte vi. Det känns rätt att vi inte bara släppte det. Evenemanget framstod som en offentlig tillställning och jag tycker inte att arrangörerna gav något seriöst intryck, säger Josef Wiklund.

Läs också: Festarrangören vill lugna polis och föräldrar

När festen hölls på lördagskvällen hade gästlistan minskat betydligt.

– Vi drog i hop det rätt spontant och det var max 50 personer som kände till var vi skulle vara. Vi hade ju hyrt ljudutrustning så vi ville använda den lite i alla fall, säger en av arrangörerna.

Men festen pågick alltså inte länge innan polisen misstänkte att någon rökt hasch och därför valde att avbryta festen.

Mer läsning

Annons