Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för fräcka fälgtjuvar

/
  • Lättmetallfälgar är ofta stöldbegärliga eftersom de betingar ett högt värde.

Polisen går ut och varnar för fräcka däck- och fälgtjuvar. Flera bilar har blivit av med hjulen under början av juli. — Vi har inga spår efter gärningsmännen, säger Leif Hemmingsson informationsansvarig på polisen i Västernorrland.

Annons
På tolv dagar i juli har tjuvar stulit däck och fälgar för uppemot 200 000 kronor i Västernorrlands län. De flesta stölderna har skett i Sundsvalls kommun och har drabbat såväl privatpersoner som bilhandlare. Tjuvarna är fräcka och både bilar i garage och på öppna parkeringar har blivit av med hjulen.
Fälgarna och däcken är ofta av det dyrare slaget och en uppsättning om fyra kan kosta bilägaren runt 20 000 kronor.
Det har handlat om 15 till 17 tums lättmetallfälgar i samtliga fallen, säger Leif Hemmingsson.
Bilarna lämnas ofta stående på någon form av träklossar eller helt enkelt lämnade på en domkraft. Ett sätt att göra det svårare för tjuven är, enligt polisen, att montera hjullås på fälgarna, minst ett på varje hjul. Det är speciellt viktigt om bilen är utrustad med dyra specialfälgar och däck.
En annan sak som polisen rekommenderar är att märka stöldbegärliga tillbehör på bilen. Det kan till exempel gälla fälgar, takboxar eller stereoanläggningar. Något som gör att det blir lättare att få tillbaka sakerna vid en eventuell stöld.
Polisen behöver hjälp av allmänheten för att stoppa gärningsmännen. Tips eller iakttagelser om vem som kan ligga bakom däcks- och fälgstölderna kan lämnas till den lokala polisen på telefon: 060-18 00 00.

Mer läsning

Annons