Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Vi har goda förhoppningar om att lösa guldrånet

/

För två veckor sedan utsattes Larssons guld på Köpmangatan i Sundsvall för rånförsök av en knivbeväpnad man.
Nu sitter en person häktad misstänkt för rånförsöket.
– Han häktades förra tisdagen misstänkt för rånförsök, säger Petter Elfving, utredare på polisen i Sundsvall.

Annons

Klockan var 13.41 på fredagen den 12 september som en ensam person klev in på Larssons guld på Köpmangatan i Sundsvall. Beväpnad med en kniv försökte han sedan råna butiken. Butikspersonal slog på överfallslarmet och knivrånaren flydde butiken iklädd mörka kläder på en moped i västlig riktning efter Selångersån.

Knappt tio minuter senare såg två vittnen vad de befarade vara en drunkning i Selångersån i höjd med Himlabadet och ett stort räddningspådrag tillkallades. En moped låg då intill åkanten och intill den några kläder.

– Motorn var i gång på mopeden. När jag såg en svart jacka i vattnet hoppade jag i. Men jag hittade ingen människa, sa Roland Kostare, en av de som slog larm.

Polisen uppgav senare för Dagbladet att det fanns vittnen till hur en man hade kastat av sig kläder vid platsen och dumpat mopeden. Sundsvallspolisen kopplade snabbt misstankar att mopeden var samma fordon som använts vid rånförsöket mot gulbutiken.

Flera spår säkrades vid platsen och sedan i tisdags den 16 så sitter en ung Sundsvallsbo häktad misstänkt för det misslyckade rånet.

– Vi har goda förhoppningar om att lösa detta, säger Petter Elfving på polisen i Sundsvall till Dagbladet.

Mer läsning

Annons