Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisjakt efter ung våldsman från Njurunda

Hovrättsrymmare på fri fot igen
Tillsammans med sin våldtäktsdömde kompis rymde den våldsamme 17-åringen från rättegången i hovrätten.
Han greps och placerades på vårdhem —men är sedan två veckor åter på rymmen.

Annons
Sundsvallspolisen söker nu den efterlyste 17-åringen med ljus och lykta. På torsdagskvällen gjorde de ett tillslag hemma hos en ung man på Nya vägen i Kvissleby, efter uppgifter om att 17-åringen setts i sällskap med honom.
Polisen sökte igenom lägenhten och en bil, men 17-åringen var inte där.
17-åringen har rötterna i Njurunda, och har en tid varit tvångsomhändertagen enligt lagen om vård av unga. Redan i början av året var han på rymmen från LVU-hemmet och gjorde sig skyldig till en rad mycket allvarliga våldsbrott. Ofta i sällskap med en annan vårdrymmare, en 18-åring från Njurunda.
20 februari misshandlade de en kille på en fest i Njurunda. Killen lider av nedsatt hörsel efter det. Samma kväll slog 17-åringen ner en annan kille på samma fest.
13 februari slog han ner och sparkade en kille på en busshållplats i Svartvik.
16 april gjorde sig 17-åringen skyldig till en hänsynslös misshandel av en kille vid Dyket i Skottsund. Bland annat sparkade han den försvarslöse killen i ansiktet.
30 april misshandlade 17-åringen en kille på Norra berget, och mordhotade sedan en polis.
Tingsrätten ansåg att brottens straffvärde var hela 3,5 års fängelse. Men på grund av hans ungdom fick han i stället 10 månaders sluten ungdomsvård.
20 juli fastställde hovrätten domen mot 17-åringen och hans kompis, som dessutom dömdes för en dubbelvåldtäkt i Skottsund. Då lyckades de båda rymma från domstolen under tumultartade former. Det dröjde mer än en vecka innan polisen hade gripit dem igen.
Enligt polisens vakthavande befäl ska 17-åringen ha rymt från ännu ett LVU-hem den 7 augusti, och befinner sig nu alltså på fri fot igen.

Mer läsning

Annons