Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna dyker upp på Dykets dag

/
  • Lars Carlström, NjurundaFöretagarna, en av arrangörerna till Dyket dagen. Övriga är Akzo Nobel, Dykets intresseförening och Sundsvalls kommun.
  • Dykets nya badbryggor och handikappramp. Besöksfrekvensen har ökat i sommar och nya människor har hittat till Dyket, enligt Lars Carlström.

För första gången arrangeras på lördag Dykets dag, och förutom massor av föreningar i Njurunda så dyker även Sundsvalls ledande politiker upp.
– Vi vill ha sakliga svar på hur politikerna ska utveckla föreningslivet i sundsvallsregionen, säger Lars Carlström från NjrundaFöretagarna som är en av arrangörerna.

Annons

Det råkar vara valår första året som Dykets dag går av stapeln. Alla partier i kommunfullmäktige kommer, inklusive kommunalrådet Jörgen Berglund (M) och oppositionsrådet Peder Björk (S). Radioprofilen Christer Jonasson är moderator under debatten.

– Det är ingen speciell fråga vi vill lyfta utan vi vill veta hur politikerna kan hjälpa och utveckla föreningslivet, säger Lars Carlström och fortsätter:

– Föreningslivet har det tufft i dag, jag har en vision om att de skulle få jobba mer med kärnverksamheterna i stället för att jobba med ekonomi, säger han.

Målet är att göra något gemensamt för föreningarna en gång om året. Och på lördag kommer 24 olika föreningar att vara på plats, allt från Njurunda modellflygklubb och Njurunda motorklubb till Dragons och GIF Sundsvall. Det blir innebandymatcher och musik och "prova på kemi" som Akzo Nobel, en av arrangörerna, står för.

– Njurunda står för otroligt stor utveckling, det är inte bara den nya E4an utan det handlar om mentaliteten i samhället, här händer det saker, säger Lars Carlström.

Mer läsning

Annons