Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna vill inte sälja ut Mitthem

Kan du lova att Mitthem privatiseras och säljs ut?

Annons

Aina Nordin har ställt frågan till våra politiker via st.nu/kandulova och de ger ett tydligt svar. Allianspartierna drev på frågan om en försäljning hårdast förra valet, men nu låter det annorlunda:

"Nej, Vi moderater vill inte sälja ut Mitthem. Vi tycker det är viktigt att vi har ett kommunalt verktyg på bostadsmarknaden som om det behövs bygger bostäder. Bostadsförsörjningen är ett kommunalt ansvar och att helt avstå från att själva bygga vid behov är inte något vi vill. Jag vill poängtera att vi jobbar ständigt att också andra aktörer bygger i Sundsvall. På så sätt bygger vi vidare på ett ännu bättre Sundsvall", säger Jörgen Berglund, kommunalråd (M).

Lars Persson (FP) svarar kort, men tydligt på frågan:

– Folkpartiet tänker inte sälja Mitthem.

Socialdemokraterna menar att Mitthem är en viktig del för utvecklingen i Sundsvall, men Bodil Hansson betonar samtidigt:

"Då krävs det att kommunen är en aktiv ägare. Mitthem kan och ska vara en ledande aktör för att uppnå våra bostadspolitiska mål och vi ser att Mitthem kan vara initiativtagarna till att starta byggandet i Sundsvall".

Johnny Skalin (SD) menar att Mitthem är viktig ur en annan aspekt:

"Utan ett kommunalt bostadsbolag tappar kommunen en oerhört viktig möjlighet att påverka situationen på bostadsmarknaden".

Även Miljöpartiet är mot en försäljning.

"Genom Mitthem kan vi påverka, med direktiv, var och hur det ska byggas", säger Tina Hellberg, tvåa på kommunlistan.

Vänsterpartiet och Centern har ännu inte lämnat svar på frågan.

Mer läsning

Annons