Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Porrig festinbjudan till femåring

/
  • Femåriga Viktor Hellborgs mamma ifrågasätter värderingarna hos Njurunda motorklubb, medan Viktor inte var intresserad av inbjudan.
  • Viktor Hellborg förstod inte riktigt vad festen handlade om.

Bilder på halvnakna kvinnor, Naken-Janne och uppmaning att ta med egen dryck. Det prydde festinbjudan från Njurunda motorklubb till femårige Viktor Hellborg.

Annons
Viktors mamma, Liselott Hellborg, blev rejält arg på den osmakliga inbjudan. Inte för att Viktor skulle ta skada av den utan snarare för att den riktar sig till dem som är 16 år och uppåt.
Kanske hade jag kunnat le om det varit en inbjudan till min man om en svensexa. Men det här är bara förfärligt. Vad är det för syn de vill förmedla till ungdomar?
Liselott Hellborg har fem barn, plus två extrabarn och arbetar på socialkontoret med unga tjejer och killar i tonåren. Mycket av jobbet består av att prata värderingar.
Det är vidrigt med sådana ideal som sprids i dag, det lättklädda modet skapar inget positivt. De unga ska välja själva när det passar med bar mage. Vi måste vara rädda om våra barn och ta mera vuxenansvar. En klubb som satsar på sådana här fester för ungdomar har jag inget till övers för.
Att inbjudan kom till Viktor berodde på att han anmält intresse för att börja med minicross. Men något deltagande i Njurunda motorklubbs aktiviteter är inte aktuellt alls nu.
Någonstans får det vara nog.
Liselott Hellborg tycker att åtminstone sportvärlden borde hålla sig för god för den här typen av evenemang.

Mer läsning

Annons