Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiv trend för hotellbeläggningen i Sundsvall

Trots färre stora arrangemang i Sundsvall hade hotellen nästan lika många övernattningar under 2004.
— Vi ligger bra precis på rikssnittet, berättar Bertil Sundberg ordförande i konferansstaden Sundsvall.

Annons
Totalt finns det enligt honom cirka 1 300 hotellrum i de knappt 20-tal hotell av varierande storlek som finns i Sundsvall. Statistiken grundar sig dock bara på de åtta största. Under förra året var cirka 207 500 rum belagda.
När det gäller riksgenomsnittet står Stockholm, Göteborg och Malmö i en klass för sig men bland landsortsstäderna hävdar sig Sundsvall väl och har under det senaste året avancerat från elfte till tionde plats i statistiken.
Det är beläggningen under veckorna som ligger till grund för branschens överlevnad. Inte nog med att affärs- och konferansdeltagarna spenderar mer pengar de fyller även hotellen till 67 procent på vardagarna.
Sundsvall är en affärs- och konferansstad, hävdar Bertil Sundberg.
Under helgerna när det framför allt är privatpersoner som står för bokningarna är det endast en tredjedel eller 33 procent av rummen som i genomsnitt är fyllda.
Här finns det en stor potential att fylla något som bland annat Södra berget med sina arrangemang upptäckt. Minst lika viktiga är dock större evenemang som gärna skall vara återkommande. Som exempel nämner Bertil Sundberg vinter OS för döva och melodifestivalen under 2003 som tillsammans medförde 8 000 hotellnätter till staden.

Mer läsning

Annons