Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prisvinnare med getingar i huvudet

/
  • Elsa Sjögren i 9C, Höglundaskolan, skrev uppsats om praktiken på Ikea och vann pris. I går fick hon bjuda hela klassen på tårta samt motta blommor och 1 000 kronor i prispengar.

Praktiken på Ikea blev en kick för Elsa Sjögren vid Höglundaskolan. Nu drömmer hon om att starta eget företag.
I går belönades hon med 1 000 kronor för sin uppsats om praoveckan.

Annons
I höstas gjorde Elsa Sjögren prao tillsammans med en klasskamrat på möbeljätten Ikea. När Elsa kom tillbaka till skolan skrev hon en uppsats om praon som hennes lärare skickade in till Svenskt Näringslivs uppsatstävling Tjäna på prao.
Uppsatsen var så bra att Elsa vann andrapris i den regionala delen av tävlingen. Nu går hennes text vidare i tävlingen till nationell nivå.
Det känns konstigt, jag trodde inte att det skulle gå så bra. Men det är jätteroligt! säger Elsa Sjögren.
Prispengarna kommer väl till pass i sommar.
Jag ska åka utomlands så det var jättebra att få pengar, de är väl behövda, säger Elsa.
I uppsatsen, som heter "Från tonårskris till dröm", berättar Elsa om sina funderingar inför det framtida yrkeslivet. Hon har så många tankar och drömmar i huvudet att det tidvis känns som ett getingbo. Efter mycket grubblande kommer hon fram till att hon vill bli egen företagare, och praoveckan på Ikea blir en stor källa till inspiration.
Vi fick en bra insyn i företaget och hade en väldigt snäll handledare som tog hand om oss. Det var den bästa praon hittills, säger Elsa Sjögren.
Förstapriset i den regionala uppsatstävlingen vanns av Anja Englund på Vallaskolan i Sollefteå. Imorgon delas tredjepriset ut. Det går också till en elev i Sundsvall, som fram till utdelningen är ovetande om priset.

Mer läsning

Annons