Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privat äldreboende stoppas

Planerna att privatisera äldreboendet Solhaga blir inte av.
Den nya majoriteten kommer att riva upp beslutet om en upphandling.

Annons

I onsdags beslutade socialnämnden att inleda en upphandling för att privatisera Solhaga äldreboende. Politikerna var långt ifrån ense. Fem ledamöter röstade för och fem emot. En person, Linnea Kjellman, C, lade ner sin röst.

Hon säger till Dagbladet att hon inte ville fatta beslut i frågan utifrån den information hon hade just då. Det blev därför ordförande Mats-Johan Adner, M, som fick den avgörande rösten och förslaget om upphandling gick därför igenom.

Men nu deklarerar den nya majoriteten i Sundsvall, S, V och C, att man kommer att stoppa upphandlingen av äldreboendet. Linnea Kjellman har nu alltså tagit ställning mot en upphandling.

– När man gör en affär för första gången måste man vara trygg i det man gör, speciellt när det handlar om andras pengar. Det är bra om man kan tänka sig för, säger Linnea Kjellman.

I pressmeddelandet som skickades ut i går skriver Linnea Kjellman, Lena Österlund, S, och Hans Zetterqvist, V: "Det känns respektlöst att riskera skattebetalarnas pengar och de äldres trygghet för att genomföra. Vi i den nya majoriteten är helt överens som att vi kommer att stoppa upphandlingen".

Mer läsning

Annons