Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privat vårdcentral funderar på att avveckla verksamhet

/
  • – Går det som det går nu så kan jag tänka mig att avveckla verksamheten. Jag kan inta jobba gratis. Själv jobbar jag som en hund här, säger Hassan Soleymanpur, ägare till Sundsvalls vårdcentral Skönsmon.

Sundsvalls vårdcentral Skönsmon tänker inte fortsätta att expandera utan talar i stället om att dra ner på verksamheten.
– Jag jobbar hårt, men i stället för en klapp på axeln får man en kick i arslet, säger Hassan Soleymanpur, ägare till Caspien vårdteam som driver Sundsvalls vårdcentral Skönsmon och syftar på hur landstinget behandlar de privata vårdföretagarna.

Annons

Det börjar gå lite knackigt för Sundsvalls vårdcentral med filialer på Skönsmon, Bredsand och Bosvedjan. På årsbasis har man ökat med 226 patienter, men det senaste halvåret har man tappat 256 listade patienter och ligger på totalt 9 637 stycken i april.

Hur går det ekonomiskt?

– Vi går minus. Och det var väl så de ville ha det. Det går faktiskt dåligt nu, säger Hassan Soleymanpur.

Caspien vårdteam har minskat vinsten (resultat efter finansnetto) från 6,4 miljoner kronor till 4,7 miljoner kronor mellan 2012 och 2013.

– Men i år är det mycket mindre. I år har vi jättesvårt att rekrytera läkare för vi har inga pengar. För oss är det inte svårt att rekrytera en doktor, men pengarna räcker inte till, säger Hassan Soleymanpur.

Tidigare diskuterades en expansion i Sollefteå.

– Men det blir ingen expansion i det här landstinget, tvärtom ska jag dra ner. Jag tänker inte fortsätta med de här filalerna utan börja stänga filialerna för det går inte bra eknomiskt. Jag kommer att dra ner mer och mer, säger Hassan Soleymanpur.

Kan du förklara mer konkret?

– Jag är doktor och vill vara doktor. Jag är trött på massa tjafs och nu tvingas jag även jobba på lördagar. Vilken landstingsdoktor jobbar på lördagarna? Vi jobbar hårt och det är det som gör att privata vårdcentraler lyckas lite bättre, säger Hassan Soleymanpur.

Mer läsning:

Privat primärvård ger ägarna miljoner

Landstinget vägrar lämna ut statistik för hälsocentraler

Konkurshotet som alltid vilar över primärvården

"Det var en otroligt jobbig situation för hela personalen"

Mer läsning

Annons