Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO oroas av respektlösa bilister

Trafiksituationen i Kvissleby har varit uppe till diskussion många gånger. För några år sedan resulterade det i den nya parkeringslösningen mitt emot Ica vid \"torget\". Till en början fungerade det bra, men med tiden har allt fler bilister tappat respekten för parkeringsförbudet intill Ica. När den nya uttagsautomaten flyttades utomhus blev läget värre än någonsin.

Annons
Det här är i praktiken en trottoar, säger Tage Nordén som är med i PRO Njurundas trafikgrupp. Gångtrafikanter som går här väntar sig inte att det plötsligt ska dyka upp en bil och är inte vaksamma, vilket innebär en stor risk.
Det är många äldre människor som flanerar här, och de är inte så snabba, säger han. Att hoppa undan för en bil som kommer plötsligt där man inte väntar sig det är inte så lätt för alla.
Det råder parkeringsförbud på den plats som kallas för torget, vid Ica-fastigheten. Platsen är belagd med plattor och mot vägen en trottoar. Det finns inget som tyder på att det skulle vara vare sig bilväg eller parkering. Men lata butikskunder ställer allt oftare sina bilar här istället för på parkeringen på andra sidan vägen. Sedan Föreninssparbankens uttagsautomat flyttades utomhus har trafiken på torget ökat ytterligare.
Nu kräver PRO åtgärder för att ingen allvarligare incident ska inträffa.
Polisen har stått här och motat bilarna härifrån, men inte ens då bryr de sig om parkeringsförbudet, säger Henry Telby, som författat en skrivelse från PRO till kommunen.
Fastighetskontoret har tagit emot skrivelsen och tar den på högsta allvar. Jan Eriksson som är avdelningschef på fastighetskontoret är villig att hitta en lösning på problemet.
Men då måste en överenskommelse göras med fastighetsägaren, eftersom det är denne som äger marken.
Inom PRO har man gott hopp om att få till stånd en lösning.
Vi har en trafikgrupp som är mycket aktiv och bevakar riskområden, vi anmäler eller påpekar brister för kommunen och hittills har vi oftast fått ett gott bemötande och vi har kommit långt i våra strävanden efter säkrare trafikmiljö, säger Tage Nordén.

Mer läsning

Annons