Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest mot bullret på Bergsgatan

Elsie-Marie Björk har tröttnat på trafiken på Bergsgatan. — Bullret är så högt att jag inte kan ha fönster eller balkongdörr öppen. Då hörs varken radion eller TV:n, säger hon.

Annons
Elsie-Marie bor vid den västra delen av Bergsgatan, i ett hyreshus med gaveln mot den hårt trafikerade gatan som också är E14.
Hon vet att många som bor längs genomfarten reagerar likadant. De lever ett instängt liv hela året. Trafiken är värst på kvällarna.
Då kommer långtradare och timmerbilar. Förutom bullret är vägdammet jobbigt, det skulle inte gå att hänga kläder på balkongen, säger hon.
Elsie-Marie bestämde sig för att inte bara klaga, utan försöka göra något åt saken.
Hon skrev ett brev till kommunalrådet Ewa Back (s) och krävde förändringar. Back skickade snabbt brevet vidare till stadsbyggnadsnämndens ordförande K Lennart Andersson (s).
Han i sin tur bollade Elsie-Maries brev vidare till Vägverket.
De har väghållaransvaret. Kommunen har reagerat tidigare på problemen med både E14 och E4, men nu har Vägverket proriterat bort dessa satsningar. Våra möjligheter är uttömda, påstår Andersson.
Inte heller Vägverkets Håkan Eriksson ger något hopp åt de som bor längs Bergsgatan.
\" Vi är medvetna om de problem du för fram. Vägverket Region Mitt har tagit fram alternativ till en bättre E14, men det har inte prioriterats i Vägverkets plan fram till 2013\", skriver han i ett mejlsvar.
Elsie-Marie Björk ger inte upp. Hon flyr till sin sommarstuga på ledig tid men vill att det ska hända något med trafiken på Bergsgatan.
Jag gör det här inte bara för mig själv, utan för alla som bor längs gatan, säger hon.

Mer läsning

Annons