Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken lika blöt som dykarna på årensningen

/

Fem cyklar, en lyktstolpe, en parkbänk och några betongfötter från parasoll. Så mycket renare är Selångerån i dag. Årets årensning gav tunga lyft för dykarna.

Annons
Det är oklart om det var nyfikenhet eller lojalitet som fick en tapper skara paraplybärande människor att stå ut vid gårdagens årensning. Ett ihållande regn dränkte åskådare och dykare och ingen gick därifrån torr. Dykarna hade förmodligen räknat med att blötas ner. Bland dem fjolårets vinnare i årensning, Nils Granath. I år var hans lag det enda på plats för att tävla. Två andra lag hade anmält sig men de fick förhinder. Trots att inga utmanare fanns så plockade han och lagkamraterna Anna-Lena Nilsson och Martin Jacobsson upp mer skrot än förra året. En sikt som var noll och en strömmande Selångerå gav dem bra motstånd, men efter bara några minuter fiskades den första cykeln upp. Sedan kom nästa. Och en parkbänk, en myntbehållare som förmodligen kommer från en automat som stulits, stockar och en lyktstolpe.
En del träbitar som såg misstänkt gamla ut togs om hand av en båtkunnig man som skulle undersöka var de kom ifrån. Annars var det inga skatter som dök upp, utan mest träd. Den insamlade skrothögen vägdes inte men det tog två killar drygt en timme att bära bort allt till en container i närheten.

Mer läsning

Annons