Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puff

/

Annons
Puff
Rekordmånga jägare, LFR:are och andra rovdjurintresserade möttes i går upp i Falun. Från Njurunda deltog cirka 25 personer i manifestationen, vars budskap främst var att dagens rovdjurspolitik inte håller måttet.
Dagens rovdjurspolitik är en tickande bomb, sa en av talarna, Owe Wiktorin.


Bussen gick från Kvissleby centrum vid lunchtid. Målet var en stor manifestation för bättre rovdjurspolitik. Det var ett 25-talet rovdjursintresserade som åkte med.
Det här var den största samandragning av jägare, LFR:are och Svenska kennelklubben någonsin i Sverige, säger Stefan Eriksson, ordförande i Njurunda jaktvårdsområde.
Kvällens huvudtalare i Sporthallen i Falun var förre ÖB Owe Wiktorin numera ordförande i Svenska Jägarförbundet.
Dagens rovdjurspolitik är en tickande bomb och kan leda till folkligt uppror, dundrade Wiktorin och rev ned applåder bland de drygt 2 700 besökare.
Det är Svenska Jägarförbundet och LRF som är på krigsstigen och kräver en tydligare rovdjurspolitik. Man anser att vargen ska vara en del av den svenska faunan och konstaterar att riksdagens beslutade vargpolitik leder till oönskadekonflikter mellan målet att bevara en livskraftig vargstam och andra intressen.
Vi från jägarförbundet har inget emot vargen men det får inte bli för stor stam. Hela Sverige måste få leva. Det gäller också landsbygd.Snart vågar inte folk plocka bär, i alla fall inte i vargtäta områden, säger Stefan Eriksson.
Även LRF påpekade många felaktigheter i dagens rovdjurspolitik.
Vi känner ett oerhört tryck från våra medlemmar i de här frågorna och vi vet att regeringen inte är okunnig i de stora problemsom dagens politik vållar. Därför förutsätter vi att regeringen lyssnarpå kraven och genomför förändringarna snabbt, säger Lars-Göran Pettersson från LRF och körde tig i de politiker som fanns på plats. I kväll ska ni vara tysta och bara lyssna.
Owe Wiktorin ansåg att dagens rovdjurspolitik undergräver förtroendet för våra folkvalda.
Det hät var en mycket bra manidfestation och hoppas nu bara våra politiker lyssnar, säger Stefen Eriksson.

Bild
Owe Wiktorin var kvällens huvudtalare när det gällde rovdjurspolitiken i Sverige i dag. Han och generalsekreteraren i Svenska Jägarförbundet ver eniga om den felaktiga rovdjurspolitiken.

Djurens rätt var på plats i Falun med en mycket stillsam demonstrationMer läsning

Annons