Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånarduo inför rätta

I går inleddes rättegången mot ungdomarna som rånade OK-macken i Skönsberg den 19 februari.
Förutom väpnat rån kommer förhandlingen att handla om stölder, misshandel, olaga hot, olovliga körningar och ofredande.

Annons
Fem unga män mellan 16 och 20 år är misstänkta för sammanlagt femton brott. Det i särklass grövsta var det väpnade rånet i Skönsberg. Två av de åtalade kom in i butiken med rånarluvor och riktade en pistol mot ett butiksbiträde. Samtidigt uttalades "det här är ett rån, öppna kassalådan". Rånarna kom över 3 000 kronor i kontanter innan de lämnade platsen. De misstänkta har under utredningstiden omväxlande erkänt och förnekat brottet. Enligt åklagaren användes en startpistol och männen är förutom rån även misstänkta för vapenbrott.
En av de rånmisstänkta står även åtalad för en misshandel på Kolvägen i Sundsvall den 11 juni 2004. Kvällen därpå tros han ha slagit, hotat och ofredat två män på samma adress.
Åklagaren anser också att han den 4 mars 2004 var ute på en totalt misslyckad stöldturné tillsammans med tre andra män. De försökte då stjäla inte mindre än fyra bilar utan framgång. Inte heller en tilltänkt stöld ur en bil gick som den skulle och därav blir åtalspunkten endast försök till stöld.
En månad senare hade två av männen återigen problem med lagligheten. Den gången stal de en spoiler från ett fordon i Bosvedjan. Männen har även erkänt att de vid ett annat tillfälle stulit två bilstereor och en plånbok ur bilar som fanns i ett garage på Kungsvägen i Timrå. En av tjuvarna har dessutom gjort det till en vana att köra biltrots att han saknar körkort.
Männen bor i Sundsvall och Timrå. Rättegången fortsätter i dag.

Mer läsning

Annons