Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfull höll på att köra över fotgängare - med två små barn i bilen

Rejält berusad och med sina två små barn satte sig pappan i bilen och körde. En fotgängare på väg hem till Vattjom höll på att bli påkörd men hann kasta sig i diket och ringa 112.

Annons
41-åringen var på besök hos vänner i Matfors i maj i år. De drack öl och whisky och blev osams, därför bestämde sig gästen för att köra de omkring 40 milen hem. Han satte sina två små barn, fyra och sex år gamla, i bilen och påbörjade hemresan. Mannen har berättat att han det gick fort, vittnet har uppskattar att det rörde sig om dryga 100 kilometer i timmen. Ekipaget höll på att köra över en fotgängare som kastade sig undan i ett dike. 41-åringen lyckades sedan inte få stopp i en T-korsning utan körde rakt ut på en åker på andra sidan vägen. Bilen fick skrotas men ingen av de tre i bilen skadades. Fotgängaren blev vittne till det hela och slog larm.
Tingsrätten gör bedömningen att det rör sig om grovt rattfylleri, dels med anledning av 41-åringens höga alkoholkoncentration och för att han kört på ett sätt som inneburit påtaglig fara för trafiksäkerheten. 41-åringen dömdes i går till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan där han ska genomgå ett rattfylleriprogram.

Mer läsning

Annons