Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfyllerist körde på polisbil

Grovt rattfull körde en 33-årig man in med sin bil i en stillastående polisbil strax före midnatt i fredags. Det blev sedan en kortare jakt genom stadskärnan innan mannen kunde gripas.

Annons
När polisbilen lämnade stationen fräste den lilla röda bilen förbi i hög hastighet och påtagligt vingligt. Poliserna följde efter fordonet i hopp om att kunna stoppa framfarten vid Skolhusallén. Men föraren gasade på. Först på Kyrkogatan stannade han till varpå radiobilen körde om och ställde sig framför.
I stället för att kliva ur bilen valde 33-åringen att köra rätt in i förarsidan på polisbilen så att den dörren blockerade. Den andra polisen hoppade snabbt ut, men 33-åringen backade, gasade och drog iväg igen. Nu i fel körbana söderut på Skolhusallén. I jämnhöjd med Rådhusgatan kastade sig rattfylleristen ur bilen och försökte springande komma undan polisen.
På Varvsgränd tog jakten slut och ett utandningsprov från mannen visade att alkoholintaget före färden varit alltför stort.
Vid en koll i bilen upptäckte poliserna två postsäckar. Den av polisen välkände mannen greps men förklarade i förhör att han fått postsäckarna för att slänga garagesopor i. Han släpptes men är misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Mer läsning

Annons