Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfyllo flydde till baksätet - under färd

När den berusade Holmbon upptäckte att polisen låg bakom bilen hoppade han från förarplatsen till baksätet—utan att stanna. Polisen gjorde fruktlösa försök— bland annat med batong—att stoppa den herrelösa bilens fart nedför Medborgargatan.

Annons
Det var i slutet av februari som polisen larmade ut en misstänkt rattfylla, i form av flera packade gentlemän som kört från en krog i Sundsvall.
I Skönsberg fick patrullen 2104 syn på bilen. En man satt på på passagerarplats, och en välkänd 36-årig Holmbo körde.
Polisen lade sig bakom och gav stoppsignal, och inför de häpna polisernas ögon gjorde Holmbon en lika obetänkt som unik manöver för att slippa undan lagen.
Medan bilen ännu rullade hoppade 36-åringen helt enkelt bak i baksätet, och den började okontrollerat rulla nedför Medborgargatan. En av poliserna sprang ut och försökte slita upp förardörrenmen den saknade handtag. Farten ökade allt mer. Den springande polisen slog batongen genom sidorutan, men farten var då så hög att han blev på efterkälken.
Till sist satte passageraren sin vänsterfot på bromsen och jakten upphörde.
Holmbon hade 2,32 promille alkohol i blodet. Men i förhör blånekade han till körningen. Trots polisernas vittnesmål påstod han att det var en för honom okänd som kört. Passageraren sade att han var för full för att minnas.
Åklagaren tror inte ett smack på detta, utan åtalar 36-åringen för grov rattfylla. grov vårdslöshet i trafiken och olovlig körning.

Mer läsning

Annons