Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Refug rätar farlig korsning

Genom att göra korsningen mellan Järnvägsgatan och Vivstavägen mer lik ett T än den nuvarande korsningen och samtidigt bygga en refug i korsningen, räknar Kultur- och tekniknämnden i Timrå att den ska bli mindre riskabel.

Annons
Bilister som kommer nerifrån Östrandshållet måste då köra längre fram i korsningen innan de kan svänga upp vänster mot Badhuset. Därigenom förläggs svängen så långt upp på krönet att man ser om det kommer någon mötande som kör söderut på Järnvägsgatan.
Det säger Anders Weinemo, ordförande i nämnden efter sammanträdet på torsdagen.
Ett annat trafikärende som behandlades var önskemålet från föräldrar och skolledning vid Böle att sänka hastigheten på Vältbottenvägen till 50 kilometer. Men en sådan åtgärd tror inte nämnden på.
Vägen är för bred och rak, med god sikt, lite trafik och få bostäder. En sänkning skulle inte respekteras. Att bygga farthinder är inte motiverat heller, säger Anders Weinemo.
Boende längs Berglundavägen i Sörberge vill också ha sänkt hastighet genom centrum. Här beslutade nämnden att prova om en automatisk mätare med stor display möjligen kan få ned hastigheterna.

Mer läsning

Annons