Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnbågens färger glänste i solskenet

/

Stolthet, glädje och ett hav av kärlek vällde in över stan när årets Prideparad dansade sig fram mellan alla gator och torg.

Annons

Ett myller av regnbågsklädda människor och vajande flaggor tågade fram genom stan när årets Prideparad anordnades för sjätte året i rad. Solen lyste från en molnfri himmel och deltagarantalet blev även det en solskenshistoria.

– I år var vi strax över 2000 personer som gick med i tåget. Det är ett nytt rekord för Sundsvall och det känns helt underbart! säger Torbjörn Karlsson, ordförande i RFSL Sundsvall.

En hel del idrottsföreningar och företag visar sitt engagemang i tåget.

– Många av de här föreningarna och företagen vill markera att oavsett vilken sexuell läggning man har så ska man kunna vara med och känna sig trygg med det. Jag själv gör det här för att jag vill uppmärksamma och stötta människor som inte vågar vara den de är innerst inne. Jag levde själv ett dolt liv och var rädd för vad samhällets normer skulle säga om jag talade om vem jag var på riktigt. Får man inte vara trygg och stolt över sig själv så växer man inte. Det är viktigt att alla ska känna att blomman ska få blomma, säger Torbjörn Karlsson.

Paraden startade på Kolvägen och gick sedan genom hela stan innan den avslutades vid pridetältet i hamnen. Musik och underhållning intog scenen och törstiga paraddeltagare slog sig ner i skuggan för att svalka sig med något gott att dricka. En som hade hittat in till tältet var lastbilschauffören Lotta Lindström.

– Jag tror på det här med att kärleken är störst. Det var första gången jag deltog i paraden, tidigare har jag bara sett på, och det här var en helt annan känsla. Man rycks med på ett annat vis och det är ännu mer härligt och kärleksfullt, säger Lotta.

En annan som håller med om att Pride är kärlek är tv-profilen Peter Siepen.

– Den energi och kärlek som är här är ju helt makalös. De krafter som är över världen nu och de beslut som tagit över likkönade äktenskap på sistone tror jag är en vind av ökad tolerans, säger Siepen.

Mer läsning