Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnet stoppade inte vårstädningen i Skeppshamn

Med regnet smattrande mot vindrutorna kom dom ändå åkande till den traditionella städdagen i Skeppshamn, entusiasterna i Kapellaget och Museinämnden.

Annons
Med räfsor och krattor, skurhinkar och golvmoppar, förkunnades vårens ankomst till Medelpads östligaste utlöpare i havet.
Fast det gick tungt i det genomsura fjolårsgräset och lövhögarna som klamrade sig fast inne i syrénbuskarna.
Ingen ville väl ge upp först, men när alla samlats för en värmande fikapaus inne i köket på museistugan, var det någon som föreslog att man skulle avsluta stretande ute i backarna och återkomma nästa lördag. Det var ett förslag som omedelbart godtogs utan tvekan eller votering.
Det är väl lite i grinigast laget, vädret idag. Därför lämnade vi hunden hemma. Man är ju djurvän, bekände Sven Jansson när han avslutat ansningen av bersån vid stugknuten.
Den stundande säsongen kommer att innebära en förnyelse i fiskeläget. Framförallt byggande av det 60 kvadratmeter stora sanitetshuset, med toaletter, dusch och andra bekvämligheter som saknats i Skeppshamn. Byggnaden placeras vid Gammahöjden, intill vägen som leder dit upp norr om kapellet
En upprustning av sjöboden närmast museet är också på gång och genomförs som en kurs i knuttimring och spåntaksläggning. Avsikten är att plocka ner sjöboden stock för stock och byta de stockar som är rötskadade. Utvalt virke har Norrskog sponsrat med.

Mer läsning

Annons