Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga tjejer på mc-träff

/

Tjejträffarna med mc-klubben Cruisers for Life i Sundsvall har blivit en succé. Under måndagens sammankomst var det inte mindre än 19 tjejer på hojar som deltog. Rekord enligt arrangörerna.

Annons

Lena Sundbom, president i mc-klubben Cruisers for Life i Sundsvall är nöjd med uppslutningen. Förra måndagen deltog 16 tjejer och under måndagen slogs rekord – hela 19 ekipage slöt upp och hojade till utflyktsmålet som för kvällen var restaurangen Pink Lady i Myre.

– Vi har så fruktansvärt trevligt, det är inte bara hojsnack, här snackar vi livet och vi har så roligt, säger Lena Sundbom.

– Det har blivit väldigt populärt, tjejer som hört talas om det här vill hänga på, någon har tagit med en kompis och på den vägen är det, säger en annan av initiativtagarna till tjejåkningen Lillien Andersson.

Det var Lena, Lillien och Biggan, tre mc-kompisar som kom på idén med tjejåkningen i maj. Första gången tjejerna träffades var de bara tre.

– Nu har vi kört varje måndag sedan dess och nu har vi blivit betydligt fler brudar och hojar, säger Lena Sundbom.

På träffarna åker de till olika ställen i sundsvallstrakten och fikar. Klubben Cruisers för Life har funnits i sju år och har cirka 25 medlemmar, både män och kvinnor. Ett populärt utflyktsmål är mc-gudtjänsten som ordnas i juni varje år.

På onsdagarna arrangeras hojåkning för alla, men Lena Sundbom tyckte att det behövdes en kväll för bara tjejer.

– På något sätt så blir det mindre krav på körningen och vi kollar inte varandra lika mycket utan vi har bara roligt. Alla får vara med, säger Lena Sundbom och vinkar in anländande tjejer till startpunkten i Vängåvan.

– När karlarna är med så blir det lite mera dimensioner på däcken och sådant. Lite mera hojsnack. Nu kan det bli mera känslor ibland, även "vad har du för hoj", men lite mera blandat, säger Lillien Sundbom.

Mer läsning