Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstort intresse för världsrekordet

/
  • Maria Åslin, marknadschef på Näringslivsbolaget, är mycket nöjd med det stora intresset inför världsrekordförsöket på lördag.

Förberedelserna inför världsrekordsförsöket på lördag, den 13 december, är i full gång. Och med fler anmälda deltagare än beräknat ställs arrangörerna för nya utmaningar.

Annons

– Det är ett enormt intresse för det här rekordförsöket. Vi hade räknat med 4 000 deltagare, men just nu är vi uppe i nästan 5 500 anmälningar. Däröver finns det säkert också ett jättestort mörkertal, så i nuläget räknar vi med att det kommer vara över 6 000 personer som går i paraden på lördag, säger Maria Åslin, marknadschef på Näringslivsbolaget.

Med ett så stort deltagarintresse är det också mycket som måste fungera rent logistiskt.

– Vi håller just nu på att försöka värva fler funktionärer från bland annat föreningar i kommunen. Vi har också gått runt i området kring Heffnersvägen och knackat dörr för att kunna lösa parkeringsfrågan för de som planerar att ta bilen på lördag, säger Maria Åslin.

För de som inte tänker ta bilen kommer det att gå bussar från Navet till det norra brofästet med start 45 minuter innan avmarsch.

– Vi kommer att ha tre olika påsläpp,

Det oväntade deltagarintresset har även lett till att man nu behövt beställa fler armband som deltagarna ska få vid starten.

– Det är ett krav från Guinness World Records för att man ska kunna hålla räkningen, säger Maria Åslin.

För att kunna slå världs rekordet måste luciatåget bestå av fler än 3 690 fackelbärare och pågå i mer än tio minuter. Då arrangörerna bara kan erbjuda ljus till de första 4 500 deltagarna uppmanar Maria Åslin så många som möjligt att ta med egna tärnljus.

– Men de måste vara batteridrivna, påpekar hon.

Efteråt kommer de som vill kunna lösa ut ett diplom som bevis på att man var med och slog rekord i världens längsta fackeltåg.

Mer läsning

Annons