Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reparationer på GA-kyrkan får vänta

Sundsvalls kyrkliga samfällighet vill reparera och renovera GA-kyrkan för nära 5,7 miljoner. Men Stiftstyrelsen har avslagit ansökan. — Vi får väl söka på nytt igen under nästa år, säger Kerstin Nilsson, ordförande i fastighets- och kyrkogårdsutskottet i Sundsvalls kyrkliga samfällighet.

Annons
Samfälligheten har ansökt om att få 5 669 383 kronor i kyrkobyggnadsbidrag och kyrkoantikvarisk ersättning. Enligt ansökan skulle pengarna användas till reparationer av ytterväggar, omläggning av tak och renoveringar av fönster på kyrkvinden på Gustav Adolfs kyrkan.
Vi har också planer på att förändra uppvärmningen av kyrkan och det tillsammans med reparationer av taket är kostnader som är jobbiga för församlingen att själv bära, säger Kerstin Nilsson.
Avslaget på ansökan innebär troligen att reparationerna får vänta.
Det här är inget som gör att kyrkan faller ihop nu men det är viktigt att taken hålls efter. Vi måste ju ha ett möte och ta ett beslut först men det blir nog så att vi får vänta och ansöka om pengar nästa år igen, säger Kerstin Nilsson.
Enligt henne kan det vara så att samfälligheten får göra flera ansökningar innan några pengar beviljas.
Det finns ju bara visst mycket pengar som ska fördelas och eftersom vi tillhör de församlingar som har lite bättre ekonomi kanske vi inte kommer i första hand.

Mer läsning

Annons