Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurangägare misshandlad med hammare

/
  • Restaurangägaren fördes till akuten med krosskador i bakskallen. Han fick stanna kvar på avdelning åtta för observation.
  • Ägaren till Restaurang Sky Park slogs blodig med en hammare vid lunchtid i går. Enligt de första uppgifterna ska det ha rört sig om en pengauppgörelse. Hammaren har tagits i beslag.

Ägaren till Restaurang Sky Park vid Navet i Sundsvall slogs i går blodig med en hammare. Den misstänkte gärningsmannen har erkänt misshandel– men nekar till att den ska ha varit grov.

Annons
I det inledande förhören har det framkommit att den misstänkte gärningsmannen ska ha en del i bolaget och att de båda kom i bråk om pengar. Det hela utmynnade i ett vilt slagsmål inne på restaurangen vid 11-tiden i går förmiddag.
Polisen larmades medan slagsmålet pågick och när de kom fram till platsen fick de sätta handfängsel på en av männen.
De inblandade är 44, respektive 46 år gamla och den yngre vårdas nu på avdelning åtta, Sundsvalls sjukhus. Båda männen fördes till sjukhuset efter bråket och polisen spärrade av brottsplatsen. Slagsmålet ägde rum inne på restaurangen och polisen har dokumenterat brottsplatsen i bild. Det röda i spiraltrappan och på glasrutorna ut mot Esplanaden vittnar om en blodig uppgörelse.
46-åringen har anhållits såsom skäligen misstänkt för grov misshandel. Den andre mannen hävdar att han blev slagen med en hammare. Och poliserna på plats noterade att han fått en krosskada i bakhuvudet.
Den misstänkte erkänner att han slog och skallade den andre mannen. Han säger också att han kastade en hammare mot 44-åringen, men nekar till att han slagits med den.
När ambulanspersonalen anlände till restaurangen hade 44-åringen fått första hjälpen av folk på plats och hans huvud var omlindat. Mannen kunde själv ta sig nerför spiraltrappan innan han lades på en bår för transport upp till akuten.
Enligt sjukhuset har den misstänkte måttliga ansiktsskador. Även 44-åringens skallskada uppges vara måttlig, men han fick stanna kvar för observation. Vid 18-tiden i går var 46-åringen färdigbehandlade på sjukhuset och transporterades till arresten i polishuset.

Mer läsning

Annons