Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RFSL startar ungdomsförbund i Sundsvall

Allt fler ungdomar har anslutit sig till RFSL i Sundsvall. När moderförbundet hade årskongress på Södra berget lades grunden för ett ungdomsförbund i distriktet.
— Vi är mycket glada för det här, säger Christian Olofsson, nybliven distriktsordförande för de unga.

Annons
Avgörande för de ungas tillströmning till Riksförbundet för sexuellt likaberättigande i Sundsvall tror Christian Olofsson var att förbundet bytte lokaler i december 2003, från en källarlokal till en öppnare tillvaro på Nybrogatan.
Det är inte fullt lika stigmatiserande att komma i dag, samhället har blivit öppnare och jag tror att det betyder en del att vi törs synas och har skyltar, säger Christian Olofsson.
I den vevan började ungdomarna hitta dit och av de 108 medlemmarna i RFSL i Sundsvall är det 45 som räknas till ungdomar, det vill säga att de är under 26 år.
Vid RFSL:s årsmöte i helgen bildades ungdomsförbundet. Christian Olofsson har själv varit engagerad inom RFSL de senaste två åren men det är först det senaste året som han lagt ned ordentligt med tid på verksamheten. Nu börjar ungdomssektionen, som ska verka över hela länet, med att bygga ut en egen hemsida samtidigt som det planeras för aktiviteter.
Vi vill komma ut med affischer i skolorna och även informera om vad vi håller på med. Samtidigt pratar vi om att arrangera ungdomsfester och biokvällar. Kanske också något större evenemang, som en show.
Det är inte många ställen som har ungdomssektioner i Norrland. I Jämtland saknas det och Christian Olofsson kan mycket väl tänka sig ett samarbete över länsgränsen i framtiden.

Mer läsning

Annons