Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rickard Sjöberg festfixare på bästa gatan

/
  • Elise Einarsson och Céline Melander, som hör till grannskapets yngre invånare, njöt av gatufesten.
  • Rickard Sjöberg minglade bland grannskapet.
  • Mattias Thelberg och Glenn Edström fick ta emot en ny gatuskylt som visar att Tömvägen är bäst – men en sådan hade de redan.
  • Fullt ös i hoppborgen, så klart.
  • Frågan är om Tömvägen någonsin varit så befolkad som under måndagens gatufest.
  • Rickard Sjöberg hade hittat till Sveriges bästa gata.

Veckan startade på bästa sätt för invånarna på Tömvägen, eller Bästa gatan som den nu är mer känd som. Tv-profilen Rickard Sjöberg och hans team på Postkodlotteriet ordnade en brakfest för att uppmärksamma vinnaren.

Annons

Måndag hela veckan låter säkert som en mardröm för de flesta. Men på Tömvägen i Österro skulle grannskapet knappast ha någonting emot att återuppleva måndagen den 15 juni om och om igen.

För det är ju inte varje dag som det ordnas gatufest av Postkodlotteriet med Rickard Sjöberg minglandes bland borden. Grillning, hoppborg, ansiktsmålning och uppträdande var bara några av alla festliga aktiviteter.

Och är det någon gata som ska firas så är det Tömvägen. Nyligen stod det klart att gatan vunnit tävlingen Sveriges bästa gata, eller #bästagatan som den heter på sociala medier. Svenska folket fick rösta, och då stod Tömvägen som solklar segrare.

– Det känns fantastiskt. Den här dagen visar att gemenskapen bland grannarna här är något utöver det vanliga, säger Glenn Edström, som varit ambassadör för gatan i tävlingen.

Nu tror han att utmärkelsen och uppmärksamheten kan få positiva effekter för gatan, inte minst när det gäller framtida försäljningar.

– Vi har faktiskt ett hus till salu på gatan just nu, så det ska bli väldigt intressant att se vad det här har gjort för värdet. Det kan nog bli ett ökat tryck. Folk har väl hört talas om att vi är väldigt hjälpsamma här och att det är en bra gata att bo på.

Rickard Sjöberg var märkbart imponerad av grannskapet och deras vilja att alltid ställa upp för varandra.

– De verkar ha något som andra grannar kanske inte har så ofta – en enorm sammanhållning och glädje, och det tror jag är det absolut viktigaste, säger han.

Mer läsning