Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risk för snö till veckan

Molnigt, temperaturer runt nollan och även lite snö.
Så ser vädret ut att bli till veckan.

Annons

– Det är lite kallare luft på gång. Dagtid kan det bli en eller några plusgrader och efterhand får vi se om temperaturen går upp några grader. Några dagar kanske temperaturen ligger kvar runt nollan, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.

Vintertemperaturer har redan dragit in över de nordvästra delarna av Västernorrland och i samma område kan det bli officiell vinter redan i veckan. För att det ska bli officiell vinter ska dygnsmedeltemperaturen ligga under noll grader fem dygn i sträck. I kustlandet däremot lär vintern dröja ungefär en månad till.

Framåt mitten på veckan drar ett lågtryck in över landet västerifrån. Det väntas parkera över Jämtland och Medelpad men kan också sträcka sig in över Ångermanland. I så fall blir det ännu mer nederbörd – troligtvis i form av blötsnö i Ångermanlands inre delar och regn längs med kusten.

Likadant väder är att vänta resten av veckan, även om prognosen är något osäker i nuläget. Framåt veckoslutet kan temperaturen stiga något och ge lite mildare väder.

Mer läsning

Annons