Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rollspel och bränslebyte kommunala förslag

Sundsvalls politiker ska bli bättre på att bemöta företag och delta i rollspel där företagare och politiker byter plats.
Det är några av förslagen inför nästa års kommunbudget.

Annons
I februari las direktiven för budgetarbetet fram och kommunledningen delade ut 41 utredningsuppdrag till de olika förvaltningarna. Åtta av dem hamnade på kommunstyrelsens bord. Nu har styrelsen redovisat resultaten och hur mycket olika satsningar skulle kosta.
Slutnotan hamnar omkring fem till sju miljoner kronor, beroende på vilka alternativ som väljs. Uppdragen har bland annat handlat om hur kollektivtrafiken ska bli bättre på att gynna arbetspendling, hur folkhälsoarbetet kan förstärkas och hur pensionsskulden ska hanteras. En annan utredning föreslår att kommunens fordon ska drivas med syntetisk diesel, som har lägre utsläpp av koldioxid än vanlig diesel och lägre innehåll av cancerframkallande ämnen. Sex stycken tankanläggningar för drivmedlet ska placeras i kommunen, enligt en av två alternativa lösningar. Totalt skulle bränslebytet och anläggningarna kosta 800 000 kronor.
Chefer för kommunala bolag, politiker och tjänstemän manas också till en attitydförändring när det gäller företagande. Detta ska bland annat ske via utbildning i kundbemötande, rollspel och fler företagsbesök.

Mer läsning

Annons