Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RSMH:s stulna växthus återfunnet

Annons
RSMH i Timrå blev bestulet på sitt växthus i våras, när man hade monterat ned det för att flytta bort från gamla Vattenverket på Vivstamon. Men polisen fick tips om var växthuset möjligen kunde sökas och hittade det vid en fastighet i Söråker.
Men fastighetsägaren har nog inget med stölden att göra, utan vi ska kontakta den person som transporterat dit huset. Under tiden ligger det på polisens godsavdelning inne i Sundsvall, säger Nicke Gärdin vid närpolisen i Timrå.
Det var för en månad sedan som man upptäckte att växthuset försvunnit från platsen. Eftersom verksamheten ska flytta till Köpmangatan har RSMH tänkt låna ut huset den här säsongen till kommunens dagcenterverksamhet som ska hålla till vid gamla kommunförrådet på industriområdet.
Det var när man skulle frakta det dit som stölden upptäcktes.
Huset är i gott skick och värderas till ca 10 000 kronor.
Polisen vill nu höra med den person som lämnat huset i Söråker för att ta reda på om vederbörande kan ha förvärvat det i god tro.
Det vore ju trevligt om vi kunde få tillbaka huset så snart som möjligt så dom hinner sätta ut planten till den här säsongen, säger Sven Larsson, RSMH.

Mer läsning

Annons