Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruckel i Stavreviken oroar och skämmer

Det var många år sedan någon bodde i det gamla huset som idag oroar föräldrar i Stavreviken. Huset har förfallit till den grad att bjälklaget släppt mellan våningarna och innertaket stöttas med plank. Det är en spännande med farlig miljö för lekande barn. Men byggnadsnämnden i Timrå har inte hunnit behandla rucklet trots att det gått ett par år sedan grannarna larmade.

Annons
Ägaren har inte visat något intresse att bevara huset. Med åren har förfallet gått så långt att det enda som kan göras är att riva kåken och rensa tomten från ett sönderslaget växthus och en skjul som står på lut.
en granne som delar tomtgräns har klagat på glassplittret från växthuset, men ingen kontakt med fastighetsägaren har lett till några resultat.
I det läget har problemen och oron framförts till byggnadsnämnden.
Jo, vi känner till huset, men vi har inte tagit upp det i nämnden eller behandlat det på tjänstemannaplanet. Vi har väl inte haft tid, säger stadsarkitekten Hans-Erik Åslin, när ST undrar varför inget hänt.
Saken har också behandlats i den lokala föreningen, Stavrevikens IF.
Alla barn som ska till badplatsen i ån passerar ju huset och det utgör säkert en spännande miljö för barn i en viss ålder, oavsett vad vi föräldrar förmanat dem.
Det säger ordföranden i föreningen, Ulf Larsson.
Själv har jag bara bott i området i sex år, men under den tiden har inget hänt, utom att huset förfallit mer och mer. Det har inte gått att föra en dialog med husägaren som någon gång kommer till huset. Nu har man tvingats stötta innertaket som håller på att ramla ner på golvet.
Eftersom det skett en generationsväxling i området så har antalet barn ökat kraftigt de senaste åren. Det är en olycksrisk för ungarna, samtidigt som huset skämmer området, säger Ulf Larsson.
Hans-Erik Åslin uppger för ST att det är klart att huset måste rivas och att ägaren kommer att kontaktas för detta.
Vi har ju tittat på huset men inte gått in i några diskussioner ännu. Som sagt, tiden har inte räckt till, säger Hans-Erik Åslin.

Mer läsning

Annons