Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruskigt mycket regn

/
  • På E4, vid korsningen till Sjögatan, jobbade Kalle Krona från Peab vid 08.30-tiden på onsdagsmorgonen för att få bort löven från en dagvattenbrunn.
  • På E4 vid korsningen till Sjögatan jobbade Erik Gabrielsson och Kalle Krona från Peab vid 08.30-tiden på onsdagsmorgonen för att få bort löven från en dagvattenbrunn.
  • Mikael Johansson och Patrik Dahlqvist vid Sjögatan där en dagvattenbrunn satt igen vilket ledde till att det blev översvämning i den intilliggande fastigheten på onsdagsmorgonen.

Dagvattenbrunnar sitter igen och i en del fastigheter i Sundsvall har det kraftiga regnet lett till översvämningar.
– Här var det som en bäck i morse, säger fastighetsskötaren Tony Lundstedt.

Annons

Tony Lundstedt arbetar för Tvättbjörnens förvaltning, på onsdagsmorgonen larmades han till källaren på Stenstans trafikskola där det var översvämning.

– Nu har vi fått bort det mesta vattnet och det är en slambil här utanför som rensar brunnen som satt igen, säger Tony Lundstedt.

På E4 vid korsningen till Sjögatan jobbade Erik Gabrielsson och Kalle Krona från Peab vid 08.30-tiden på onsdagsmorgonen för att få bort löven från en dagvattenbrunn.

– Löven ställer till det. Det behövs inte så många löv för att skapa ett lock som täpper för allt, säger Kalle Krona.

– På vissa ställen där det är mycket lövträd blir det ofta så här, säger Erik Gabrielsson.

SMHI har utfärdat en så kallad klass 1 varning för Västernorrland gällande det aktuella regnvädret. Det falla 25 – 50 mm regn under dagen vilket kan leda till vissa problem, bland annat i trafiken med vatten på vägbanor.

På E4 vid korsningen till Sjögatan jobbade Erik Gabrielsson och Kalle Krona från Peab vid 08.30-tiden på onsdagsmorgonen för att få bort löven från en dagvattenbrunn.Och polisen i Västernorrland uppmanar alla att ta det lugnt i trafiken, anpassa avstånd till andra fordon och komma ihåg att visa hänsyn till gång- och cykeltrafikanter.

Regnvädret förväntas avta framåt kvällen.

Mer läsning